Friekens bier kopen

Unique Selling Point

Betrek uw bier bij de bron!

Zaterdag 13:00 – 16:00

@ Friekens Brouwerij

Zo’n Friekens biertje smaakt natuurlijk het best als het vers is!

U kunt uw Friekens bier direct uit de koeling kopen bij de Brouwerij. Elke zaterdag van 13:00 tot 16:00, of op afspraak.

Bij aankoop van een doos Friekens bier (12 flessen) bij de Brouwerij: een Friekens Bierglas voor slechts € 2.

Friekens bier thuis laten bezorgen? Dat kan!

De kosten hiervan bedragen € 6
(hoeveel bier u ook bestelt!).

In Amsterdam laten we het afleveren door onze milieuvriendelijke (bak-)fietskoerier.

Neem voor bestellingen buiten Amsterdam contact met ons op.

Friekens bier is ook verkrijgbaar in fusten van 20 en 30 liter. Voor evenementen en feesten zijn mobiele tapinstallaties beschikbaar. Vraag naar onze prijzen.

En zoals het elke zichzelf respecterende brouwerij betaamt, handelen wij ook in kleding! Smaakvol bedrukte T-shirts (€ 20) en hoodies (€ 35) in de maten S, M, L, XL en 2XL.

Bier van Friekens

N.A.P.

Normaal Amsterdams Pils

Pilsner
Alc. 5% Vol. | IBU 35 | EBC 8

Pils zoals pils altijd zou moeten smaken. Normáál pils, uit Amsterdam! Brutaal, met het hart op de tong, maar met een vrolijk, opgeruimd karakter. Licht, fruitig en hoppig, prettig gezelschap om aangenaam mee door te drinken!

Gebrouwen van Pilsner en München mout. Het wordt gehopt met Northern Brewer in de ketel en Simcoe en Mosaic in de draaikolk (’whirlpool’) en is laag­gistend op 12º C.

draagkartondoos
fles4 flessen12 flessen
€ 2,50€ 10€ 25

A.P.A.

Amerikaanse Pale Ale

Pale Ale
Alc. 5,5% Vol. | IBU 40 | EBC 12

Een boud bier dat het grote gebaar niet schuwt, type ruwe bolster, blanke pit. Luidkeels hoppig, schreeuwerig fris en breeduit bitter, een brouwsel dat Amerikaanse Pale Ale weer groots gaat maken! ’t Is geweldig.

Driedubbel gehopte blonde Pale Ale van Pilsner en München mout en Amerikaans gist­. In de ketel gehopt met Columbus voor bitterheid, en met Simcoe in de draaikolk en de drooghop tijdens de eerste fermentatie voor aroma.

draagkartondoos
fles4 flessen12 flessen
€ 2,75€ 11€ 27,50

I.P.A.

India Pale Ale

Pale Ale
Alc. 6,6% Vol. | IBU 60 | EBC 15

Friekens I.P.A. is de olifant in de porceleinkast: aan dit smaakrijke bier is niets voorzichtig of subtiel. Het is een I.P.A. zoals het hoort, vol op de tong en in afdronk, hevig hoppig met een hoofdrol voor intens frisse citrusaroma’s.

Gebrouwen van Pilsner en München mout en gehopt met grote hoeveelheden Simcoe, Centennial, Citra en Amarillo. En dat proef je. Dit is geen bier voor weekhartigen.

Lees meer over Friekens I.P.A.

draagkartondoos
fles4 flessen12 flessen
€ 3,00€ 12€ 30

P.A.

Philosopher’s Ale

Real Ale
Alc. 4,8% Vol. | IBU 30 | EBC 30

Bier voor doordenkers: donker, maar helder van karakter, vol op de tong maar met een frisse afdronk, volmoutig maar lichtvoetig. Kastanjekleurig, met tonen van zwarte bes, donker fruit en een hint van koffie, maar toch fris en hoppig.

Friekens Philosopher’s Ale is een viermaal gehopte Real Ale van een complexe mix van mout, tarwe, geroosterde gerst en mais. Gehopt met Brewer’s Gold en Northern Brewer tijdens het maischen en twee keer in de ketel, en nog eens in de draaikolk met Mosaic. Vergist met Engels gist.

draagkartondoos
fles4 flessen12 flessen
€ 2,50€ 10€ 25

B.S.

The Bright Side

Session Ale
Alc. 4,4% Vol. | IBU 45 | EBC 8

Een vrolijke, luchthartige, stroblonde ale voor wie de zaken zorgeloos van de zonzij beziet.

Gebrouwen van Pilsner, Pale Ale en Cara mout, gehopt met Columbus, Bramling Cross en Fuggles, en gedrooghopt met Hallertau Blanc. Dit zorgt voor hinten van passievrucht, citrus, ananas, druif en sereh.

Licht zomerbier dat blij met de staart kwispelt, maar met intussen een stevig gespierde body.

draagkartondoos
fles4 flessen12 flessen
€ 2,75€ 11€ 27,50

B.A.S.

Bass Activated Saison

Saison
Alc. 6,5% Vol. | IBU 15 | EBC 6

Een ‘bas-geactiveerde’ Saison, waarbij het gist gedurende de eerste 72 uur van de fermentatie in beweging is gehouden door laagfrequente geluidsgolven. Dit proces, waarbij het gist zich vrij door de ketel beweegt en niet bezinkt op de bodem, zorgt voor een verlengde en grondiger fermentatie.

Gebrouwen van Pilsner mout en spelt, gehopt met Brewers Gold, East Kent Goldings en Hallertau Blanc, verrijkt met gedroogde schil van Curaçao sinaasappelen en vergist met Belle Saison. Een klassieke Saison-’neus’, verfrissend, aangename citrus­tonen, een droge afdronk.

draagkartondoos
fles4 flessen12 flessen
€ 3,00€ 12€ 30