za
25
jun

Tuinfeest

Bier & Buurt Festival
NoordOogst
Meteorenweg 280 Amsterdam
14:00 – 23:00
| vvk €12 | deur €15 | kinderen v.a. 6 jr €6

Friekens Tuinfeest, voor het eerst georganiseerd in 2019, had dit jaar zijn vierde editie moeten beleven. Friekens Brouwerij is niettemin trots versie 2.0 van zijn eigen Craft Beer festival aan te kondigen, op zaterdag 25 juni 2022.

Helaas kon Tuinfeest in 2020 en 2021 niet uitgroeien tot de jaarlijkse traditie die wij voor ogen hadden. Dit jaar proberen we het nog een keer en hopen dat het nu wel lukt!

Friekens Tuinfeest is niet zomaar het zoveelste bierfestival; naast ambachtelijk bier staan duurzaamheid, kleinschaligheid en gemoedelijkheid centraal. Het is een speciaalbierfestival vol groene ideeën, voor jong en oud!

De Friekens Brouwerij is gevestigd op het terrein van NoordOogst en deelt dezelfde waarden: duurzaam, groen en lokaal produceren. En genieten!

Daarom proberen we ons festival een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk mee te geven, het is ‘unplugged’: Friekens Tuinfeest wordt aangedreven door zonne- en windenergie en spierkracht!

Hoe moet je je dat voorstellen? Alle ondernemers op NoordOogst werken lokaal en met oog voor duurzaamheid. Tijdens dit festival zal dat niet anders zijn! We gaan werkelijk ‘unplugged’ met de stroomvoorziening: solar trailers en windmolens voorzien in de benodigde energie voor de foodstores, verlichting en koelinstallaties.

De muzikale omlijsting is grotendeels (semi-)akoestisch, en wordt versterkt door een installatie die door menskracht wordt aangedreven: al ‘fietsend’ wordt de energie voor de P.A. opgewekt.

Aan de programmering van het festival wordt momenteel druk gewerkt. In de komende weken hopen we deze bekend te kunnen maken.