za
03
jul

Tuinfeest

Unplugged Craft Beer Festival
Noordoogst
Meteorenweg 280 Amsterdam
00:00 – 00:00
| AFGELAST

Friekens Tuinfeest is niet zomaar het zoveelste bierfestival; naast ambachtelijk bier staan duurzaamheid, kleinschaligheid en gemoedelijkheid centraal. Het is een speciaalbierfestival vol groene ideeën, voor jong en oud!

Helaas kon Tuinfeest in 2020 niet uitgroeien tot de jaarlijkse traditie die wij voor ogen hadden. We hebben besloten Tuinfeest 2021 om voor de hand liggende redenen ook af te lasten (en daarmee is dat al een soort van traditie!). Volgend jaar proberen we het nog een keer en hopen dat het dan wel lukt!

De Friekens Brouwerij is gevestigd op het terrein van NoordOogst en deelt dezelfde waarden: duurzaam, groen en lokaal produceren. En genieten!

Daarom proberen we ons festival een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk mee te geven, het is ‘unplugged’: Friekens Tuinfeest wordt aangedreven door zonne- en windenergie en spierkracht!

Hoe moet je je dat voorstellen? Alle ondernemers op NoordOogst werken lokaal en met oog voor duurzaamheid. Tijdens dit festival zal dat niet anders zijn! We gaan werkelijk ‘unplugged’ met de stroomvoorziening: solar trailers en windmolens voorzien in de benodigde energie voor de foodstores, verlichting en koelinstallaties.

De muzikale omlijsting is grotendeels (semi-)akoestisch, en wordt versterkt door een installatie die door menskracht wordt aangedreven: al ‘fietsend’ wordt de energie voor de geluidsinstallatie opgewekt.