za
17
sep

Paint & Beer 2022

Live Street Art • Food • Music
ADM Noord
Het Groene Veld | Buiksloterdijk 95 Amsterdam
14:00 – 03:00
| Donatie

Zoals de naam al aangeeft, spelen verf en bier de hoofdrollen tijdens het jaarlijkse Paint & Beer festival. Een koppig brouwsel van verf, drijfgassen en creativiteit explodeert in kleuren en krachtige beelden op muren en canvassen op het terrein van ADM Noord, dat binnen een dag in een grandioze kunstgalerie omgetoverd wordt. Met een passende muzikale omlijsting wordt de schilderkunst-in-actie gesmeerd door eerlijk, heerlijk, ambachtelijk bier.

Het street art en graffiti-evenement Paint & Beer heeft door de jaren een flinke reputatie opgebouwd. Voor het eerst georganiseerd in 2008 bracht het evenement kunstenaars uit heel Europa samen, van tien in het eerste jaar, tot meer dan 100 bij latere edities. Paint & Beer vond voorheen plaats in Villa Friedens, een gekraakte voormalig machinefabriek in Amsterdam Noord. De fabriekshal en het omringende terrein was een ideale plek voor kunstenaars die het brede gebaar niet schuwen. Velen van hen zijn inmiddels beroemd en erkend in zowel onder- als bovengrondse kringen.

Nadat Villa Friedens in 2016 werd ontruimd, verhuisde Paint & Beer naar de ADM in het westelijk havengebied. Toen ook de ADM werd ontruimd was het festival dakloos tot 2020, toen een afgeslankte versie plaatsvond bij de Roze Tanker in Amsterdam Noord. Dit jaar zal Paint & Beer weer op volle kracht plaatsvinden op het nieuwe terrein van ADM Noord, op 17 september.

Gedurende de dag, als de kunstenaars aan het werk zijn, zijn bezoekers welkom. Er zal muziek zijn van Rauwe School, lekker bier van Friedens Brouwerij en smakelijk eten. Kinderen, van peuters tot pubers, kunnen zelf aan de slag met verf in hun eigen sectie van het terrein. In de avond zijn mensen welkom om de resultaten van de creative uitbarstingen van die dag te bewonderen en is er een geweldig muzikaal programma. Op zondag zal het terrein open zijn voor een tentoonstelling van de kunst die op Paint & Beer 2022 gemaakt is, tegelijk met de maandelijkse ADM-vlooienmarkt.

Hieronder beelden van eerdere afleveringen Paint & Beer.