Oktoberfeest

zaterdag 12 oktober

Stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord

Bij NoordOogst houden we van lekker eten dat op een duurzame manier geproduceerd is. We zijn een stadslandbouwproject in Amsterdam-Noord dat voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen naartoe kan komen om zich te laten inspireren om bewust met eten om te gaan.

Samen sta je sterk, en daarom werkt NoordOogst samen met talloze vrijwilligers, buurtbewoners en een grote groep groene ondernemers.

website: noordoogst.org

Website Noordoogst

Meteorenweg 280 • Tuindorp Oostzaan • Amsterdam Noord


OOGSTMARKT

met
LOKALE
en
DUURZAME
produkten

aanvang 14:00u • tot 20:00u • entree €5 • kinderen €2


Na het succesvolle Tuinfeest (zaterdag 1 juni jl.) organiseert Friekens Brouwerij samen met de duurzame ondernemers van noordoogst opnieuw een feest op het stadslandbouw-project in Tuindorp Oostzaan: een groen en low impact Oktoberfeest, waar we de rijke oogst van de voorbije zomer vieren en ons indrinken voor de lange koude winter.

Op Friekens Oktoberfeest: een oogstmarkt, die geheel in het teken staat van duurzaam, groen en lokaal produceren – en genieten! Daarnaast is er een educatief programma van cursussen en workshops, een mobiele sauna, muzikale omlijsting en verdere verstrooiing, en een groots vreugdevuur om je aan te warmen.

Op de oogstmarkt zal een rijk geschakeerd aanbod van hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Veganistisch, vegetarisch en vlees: biologische verse groenten, vlees van blije varkens, wijn uit eigen gaard, ter plekke gebrouwen ambachtelijk bier.

Het bier – toch een hoofdrolspeler op een Oktoberfeest! – is ambachtelijk gebrouwen door James Brews, het brouwproject van de naar Amsterdam-Noord getransplanteerde New Yorker James Watts, en door de Friekens Brouwerij, gevestigd op noordoogst.

Friekens Oktoberfeest is net als Friekens Tuinfeest ‘unplugged’: de ecologische voetafdruk van het feest proberen we zo klein mogelijk te houden, onder andere door hergebruik en door zonne- en windenergie.


ambachtelijk & lekker
ETEN & DRINKEN

Friekens Brouwerij
James Brews
No Chateau
Tuin Van Eten
Proost & Stroop
Stadstuinderij NoordOogst
Rokerij Rookt
Buiten Gewone Varkens


leerzaam & interessant
WORKSHOPS & RONDLEIDINGEN

Vlinders in Amsterdam
Oesterzwammen kweken
Wildplukken
Rondleiding Voedselbos
Bijen in de stad


aangenaam & verstrooiend
LIVE MUZIEK & PERFORMANCES

Newspaper Theater
The Bucket Boyz
Bohemian Souldiers
Roos Julia Bernson
Houtjetouwtje Soundsystem
DJ Ambu-Lance


voor de kleine medemens
KIDS AREA

Mitmach Zirkus
Spelen met hout
Schmink